ET OPHOLDSSTED PÅ LANDET FOR OP TIL OTTE UNGE
Tornbrinken holder til i en 100 år gammel velholdt bygning midt i landsbyen Hjembæk ved Jyderup, og på førstesalen over bostedet holder Den Miljøterapeutiske Organisations ledelse og administration til. Tornbrinken har i alt plads til otte beboere, som typisk er i alderen 16-18 år. De unge på Tornbrinken har diagnoser såsom skizofreni, ADHD og andre forskellige psykiske og neurologiske lidelser og bor som regel på stedet i nogle år.
Morgenen har sine faste ritualer for de otte unge på Tornbrinken. De unge vækkes på den måde, de hver især bedst kan lide for at få en blid start på dagen, og miljøterapeuten, der har haft nattevagten, har sørget for, at der er dækket op til et indbydende morgenbord med lys, blomster og friskbagte boller.
Efter en tryg start på dagen er det afsted til skole, og når skoledagen er forbi, samles man igen omkring spisebordet klokken 15.15, hvor snakken går løs om løst og fast og oplevelser fra dagen. Den elektroniske opslagstavle studeres grundigt, og dagens aktiviteter planlægges for at skabe faste rammer for de unge. De unge har en daglig pligt at klare i huset i form af for eksempel rengøring og tøjvask, og pligterne klares i samarbejde med en miljøterapeut, så den unge på denne måde kan dagligt kan få sin alenetid med en voksen
Aftensmaden forberedes af en miljøterapeut og en af de unge, så den er klar klokken 18.30. Menuen planlægges en uge ad gangen, og på Tornbrinken, og de andre opholdssteder, lægger man stor vægt på, at det er en varieret og sund kost, der serveres til de unge. Efter maden er der forskellige aktiviteter – hver onsdag tager man bl.a. en tur ned til byen sammen, og om torsdagen er der træning i løbeklubben. Det er også populært at bruge Hjembækskolens fitnesshal og at cykle nogle gode ture i de nærliggende områder. Når vejret er til det, sker det også tit, at man hygger sammen omkring bålpladsen i haven.
Inden dagen slutter, samles man til aftente, og så skal der ellers nattes ned, så der kan være ro i huset klokken 22. Der rundes af med en snak med den enkelte om, hvordan dagen er gået, og de unge med søvnproblemer får NADA-øreakupunktur eller en gang ballstick-massage for at få ro til natten.
Hverdagens aktiviteter er lagt i faste rammer, da de unge tit har svært ved selv at finde struktur i deres hverdag. Undervejs indgår de i et socialt samspil med andre unge, hvad de ellers kan have svært ved. De kan også have vanskeligt ved at tage imod hjælp fra voksne, og i den sammenhæng er det en fordel, at Tornbrinken har en stabil medarbejdergruppe, som er stærkt engageret i de forskellige aktiviteter, som de unge tilbydes. Her får de unge tid og lov til at danne sig relationer, og de føler derved, at de kan regne med de voksne.