Gilleballehus

Gilleballehus

Plejehjemmet Gilleballehus råder i alt over 20 selvstændige lejligheder med eget tekøkken og et stort badeværelse.
Selve bygningen er fra 1930, men gennem årene er der blevet bygget om og moderniseret – sidste gang i 2004.

På 1.sal er der to lejligheder med havudsigt, mens de af plejehjemmets lejligheder, som ligger i stueetagen, har egen terrasse.
Fælles for alle er dog en pragtfuld sansehave, som ligger midt i bygningskomplekset. Her har beboere og pårørende mulighed for at spadsere lidt rundt eller blot nyde en stille stund.

Beliggenhed
Gilleballehus er beliggende i centrum af Ærøskøbing og dermed i gåafstand til byens butikker, anlægget og ikke mindst havnen. Det tager kun 2 min. at spadsere fra færgen til plejehjemmet, hvorfor det er nemt for pårørende, der bor udenøs, at komme på besøg.

Aktiviteter
Fra kl. 14.00 – 19.00 på ugens hverdage prioriterer vi aktiviteter som gymnastik, bagning, ture i det blå, spille spil, sang, dans osv.

Vi har også en gruppe frivillige, der hjælper med at arrangere forskellige aktiviteter som f.eks. æbleskivebagning, bankospil, gudstjeneste og busture.
Desuden kommer der ofte et lille orkester og spiller harmonika og orgel.

Atmosfære
Med kun 20 boliger får man på Gilleballehus hurtigt et godt kendskab til hinanden, og beboere og personale er ofte samlet i den fælles opholdsstue, hvor man – hvis man har lyst – kan indtage alle sine måltider i selskab med de andre beboere og personalet. Personalet sidder i øvrigt altid med ved måltiderne.

Derudover har vi også en kat, som kommer og går, som den har lyst, og familie og ansatte tager hunde med på dagsbesøg.

Kontakt det sociale tilbud