fbpx

Fonden Unika Stedet er godkendt

 

Vær den første til at bedømme!

I vores pædagogik arbejder vi ud fra relations pædagogiske principper inspireret af ICDP (International Child Development Program); ud fra nærmeste udviklingszone; ud fra omsorgsbegrebet og ud fra et fundament af omsorgsfuld struktur med sæde i Vordingborg, Sydsjælland.

Nærmeste udviklingszone: Vi er hele tiden meget opmærksomme på, hvor den unge befinder sig i sin udvikling.
Det skal sikre, at vi ikke stiller for få / lette krav – eller alt for store / svære krav. Dette kræver, at vi er meget tæt på den enkeltes udvikling og behov for hjælp.

Omsorg: At vise omsorg skal i vores sammenhæng forstås som det, at tage vare på den unge i de forskellige vanskelige situationer, der udfordre dem på en relationsmæssig og anerkendende måde. Og at forstå, at omsorgen skal gives ud fra 3 perspektiver:
1. at udvikle den unges almindelige opførsel
2. mod at udvikle den unges forståelse af sine egne behov
3. målretning mod at vi aktivt er med til at udvikle den unge på et mere fagligt plan.

Et fundament af omsorgsfuld struktur: En væsentlig forudsætning for personlig udvikling bygger på tillid bundet i en struktureret hverdag, der er præget af forudsigelighed, den fornødne ro til at kunne fordybe sig og den omsorg, der bl.a. ligger i den unge er velsoigneret og på anden måde ikke virker frastødende på omgivelserne.
Når vi tænker disse teorier ind i vores indsats bevirker det, at vi derfor arbejder med at skabe tæt samvær med den enkelte unge; et samvær, hvor den pågældende ved indflytning knyttes tæt til Unikas medarbejdere, sådan at der herved kan opstå den nødvendige relation.
På denne måde vil teorierne og den anvendte pædagogik i praksis kommer til udtryk ved, at der for den unge formes en stadigt stigende kurve af selvværd, via tålmodig pædagogisk sparring.

Skriv en anmeldelse

Din anmeldelse
angry
crying
sleeping
smily
cool
Overfør

Din anmeldelse anbefales at være mindst 140 tegn lang :)