FindSocialeTilbud.dk

Bakkebo Omsorgscenter

Bakkebo Omsorgscenter ligger i smukke omgivelser i passende gå-afstand til strand og Gilleleje by.

Bakkebo Omsorgscenter blev bygget i 1995. 1. april 2006 overtog Altiden driften af Bakkebo Omsorgscenter.  Der er i alt 63 boliger.

Centret er delt op i to sektioner: Stræderne i hovedbygningen og Husene, der blev bygget til i 2002.

I hjertet af hovedbygningen finder man café og fælleslokaler, samt en billardstue. Der er tilknyttet frisør, tandpleje og terapeutisk træningscenter og et dagcenter.

Stræderne

I hovedbygningen finder man Stræderne. Der er tre stræder i alt, der udgår fra hjertet af hovedbygningen. Alle boligerne på stræderne er 2-rums boliger på 52 m2, hvorfor det er muligt som ægtepar at blive visiteret til en bolig. Hver bolig har egen gadedør og en lille have.

Boligerne er indrettet med et åbent køkken, stue og udgang til terasse, soveværelse samt et stort badeværelse.

Husene

Bakkebos tre huse hedder Fiskerhuset, Skipperhuset og Bakkehuset. Alle inspireret af de omgivelser, de ligger i – tæt på fiskerbyen Gilleleje, strand og med minde om de mange sømænd, der levede deres liv på havet.

Husene er bygget op som Leve-bo-miljøer med 10 boliger på 40 m2. Til hver bolig hører en lille have foruden de store fælles arealer, som kan nydes af både beboere og besøgende.

Det enkelte menneske

I Altiden er den enkelte beboer omdrejningspunktet for alt hvad vi foretager os. Beboerens selvbestemmelse prioriteres højt og derfor bestemmer man som beboer også selv, hvornår man vil stå op, hvilket tøj man vil have på, hvad man ønsker at spise, hvad man ønsker at foretage sig i løbet af dagen og hvornår man ønsker at gå i seng om aftenen.

Madglæde

I Altiden er der et stort fokus på mad og madglæde. Vi arbejder kontinuerligt med nye tiltag, som kan bidrage til at løfte det gode madoplevelse for beboerne. Vi lægger altid stor vægt på det sociale og opfordrer til, at måltiderne indtages i fællesskabet. Det er dog den enkelte beboer der bestemmer, så muligheden for at indtage måltiderne i egen bolig er tilstede.

Bakkebo har eget køkken, som producerer mad til både cafeen, hvor Strædernes beboere spiser og til Husene.

Et aktivt liv

I løbet af dagen er der tilbud om deltagelse i forskellige aktiviteter og  træning. Den enkelte beboer støttes altid i at huske aftaler og følges til de forskellige aktiviteter, hvis der er behov.

Vi markerer altid fødselsdage, årstider og højtider ved, at gøre noget særligt ud af maden, borddækningen og aktiviteterne.

Frivillige er guld værd

Altiden har et nært samarbejde med et korps af frivillige, der lægger et stort arbejde i berige beboernes liv. Det sker både gennem ture ud af huset, fællesarrangementer med sang og musik og forskellige andre tilbud målrettet målgruppen.

Pårørende er en vigtig ressource

Vi prioriterer et tæt samarbejde med beboernes pårørende. Vi tager de pårørende med på råd og inviterer til en deltagelse i det daglige liv på plejecentret.

Luk
Vis hele be

Kontakt det sociale tilbud