Absalonhus

Plejecenteret Absalonhus ligger centralt midt på Vesterbro.

Om Plejecentret.

Plejecenteret Absalonhus ligger centralt midt på Vesterbro omgivet af gode indkøbsmuligheder, caféer og gode transportmuligheder med bus og tog. Absalonhus Plejecenter er en del af et livligt, grønt og solrigt gårdmiljø med træer, buske, græsplæner og legemiljø for børn.

På Absalonhus bor 48 beboere fordelt på fire etager. Alle boligerne har udsigt til et aktivt dagligliv i Absalonsgade. På hver etage er der en lys fælles opholdsstue med TV og et stort fælles spisekøkken, som har udsigt til den store grønne gårdhave. På 1. sal er der også en skøn stor tagterrasse med fri udsigt ud over gårdhaven.

Om sommeren opholder vi os meget i den solbeskinnede gårdhave og på tagterrassen. Her er både farverige blomster og livlig aktivitet af børn og voksne. Formiddag og eftermiddag er der god mulighed for en hyggelig snak med andre beboere, der er ude at nyde det gode vejr.  Hvis du har lyst, er det muligt at indtage morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe i gårdhaven eller på tagterrassen.

Absalonhus er et kommunalt plejehjem bygget i 2000.

Hverdagen

På Absalonhus har du naboskab med 12 andre beboere på din etage. Du har mulighed for at være en del af et fællesskab ved måltiderne i spisekøkkenet eller omkring kaffen i opholdsstuen. I løbet af dagen er der mulighed for at møde andre beboere fra en af de andre etager i den fælles opholdsstue, i træningssalen i stueetagen og om sommeren i den solrige gårdhave eller på tagterrassen på 1.sal.

Træningssalen er placeret i stueetagen på Absalonhus. Tre gange om ugen kommer en ergoterapeut og en fysioterapeut fra Træningscenter Vesterbro. De varetager og vejleder bl.a. omkring vedligeholdende træning, genoptræning, hjælpemidler og andet. En til to gange om ugen er der åbent tilbud om fælles træning i træningssalen for dem, der har lyst. Træningssalen er altid åben for selvtræning, og ergo- og fysioterapeuten er behjælpelig med at tilrettelægge et træningsprogram, så du kan træne selv eller med hjælp fra en medarbejder.

Absalonhus har to cykler en duocykel og en rickshaw. Cykelture tilrettelægges i samarbejde mellem medarbejder og beboerne, når vejret tillader det, og når du har lyst til at få lidt luftforandring og vind i håret. Vi er med i ’Cykling uden alder’, hvor frivillige cykelpiloter cykler tur med beboerne.

En gang om ugen kører plejecenterets egen bus en tur ud i det blå. Busturene går fx til Amager Strandpark, en tur langs strandvejen eller rundt i byen. Chaufføren på busturene er frivillig på Absalonhus.

På Absalonhus har vi en stor festsal, hvor fælles aktiviteter for hele plejecenteret foregår.  I festsalen er der en gang om ugen en gruppe af frivillige, der tilrettelægger aktiviteter fx banko, café med sang og musik, gudstjeneste. Både beboerne og de frivillige oplever glæde og fornøjelse ved de forskellige aktiviteter.

Værdier

På Absalonhus er vi optaget af at være medskabere af en god dagligdag i samarbejde med dig, dine pårørende og medarbejderne. Det er vigtigt for os, at du oplever hverdagslivet som en kilde til et aktivt liv, hvor du kan bruge dine ressourcer og føler dig vigtig. Hos os er omdrejningspunkterne indflydelse, livskvalitet og samarbejde.

Vi har tillid til, at kommunikation og samarbejde er med til at skabe gensidig respekt for hinanden i vores dagligdag. Vi tager ansvar for at skabe rammerne og for at bringe dine ressourcer og medbestemmelse i spil, så du på Absalonhus oplever en god hverdag, et aktivt og godt hverdagsliv.

Kontakt det sociale tilbud