I 1876, samme år som jernbanen i Allingåbro åbnede, flyttede Jens Jensen Brøsted (født 1818) og hans hustru Frederikke Kerstine (født Farsø i 1825) til byen. De kom til at bo på i det næstyderste hus på Ørstedvej – nu Rougsøvej.
Ved folketællingen i 1880 boede de i huset med deres tre voksne børn: Anton Kristian Jensen Brøsted (født 1846), Jens Peter Jensen Brøsted (født 1856) og datteren Marie Jensen Brøsted (født 1859) samt Maries tvillingedrenge Jens Peter og Anton Sophus, der er født den 22. december 1878, hjemmedøbt samme dag og fremstillet i kirken den 15. juni 1879.
Jens Peter Jensen Brøsted blev sognefoged og drev i mange år en træskohandel i Allingåbro. Han var nabo til skomager Niels Anton Lundby (født 1849 i Aarhus), som kom til Allingåbro i 1880.
Det år havde stationsbyen 145 indbyggere. Marie Jensen Brøsted blev husbestyrerinde hos Lundby, og den 27. september 1881 blev de viet i Vejlby kirke. Maries far Jens Jensen Brøsted, husejer og partikulier, døde 68 år gammel i 1882, men moderen Frederikke blev boende i huset sammen med de to tvillingedrenge.
Ved folketællingen i 1890 boede de nu 11 år gamle tvillingedrenge hos deres bedstemor, mens deres mor Marie sammen med Niels Anton Lundby havde stiftet egen familie med en børneflok.
I 1901 boede Maries mor sammen med familien Lundby.
Efter endt skolegang kom tvillingerne i lære hos bagermester S. L. Prahl i Allingåbro. Efter læretiden og nogle år som svende rejste de til København, hvor de oparbejdede et sandkagebageri og kørte rundt i byen med kagerne, som og solgte til de handlende. Brødrene tog nu navnet Farsøht efter deres bedstemor.
Anton Sophus døde i en ung alder, men Jens Peter arbejde videre med forretningen. Nogle af de tjente penge blev sat i ejendomme i København.
Til trods for det travle liv i hovedstaden rejste I.P. Farsøht ofte til Allingåbro, hvor han nød landskabet ved åen og fjorden med jagt og fiskeri.
Hans kærlighed til Allingåbro og hans omsorg for de svage i samfundet var nok årsagen til, at han testamenterede en del af sin formue til Allingåbro Håndværker- og Borgerforening med henblik på at få bygget et alderdomshjem for byens ældre borgere.
Huset stod færdigt til indflytning i 1966, Allingåbro Plejehjem var nu en realitet og det er senere blevet udbygget et par gange og står i dag som ”Plejecenter Farsøhthus” med 53 boliger fordelt på 5 afdelinger.
Den 1. april 1997 købte daværende Rougsø Kommune plejehjemmet og plejecenteret skiftede nu navn til Plejecenter Farsøhthus.
Købesummen som kommunen betalte, blev lagt i en fond; det såkaldte I.P. Farsøhts Legat. Plejecenter Farsøhthus modtager hvert 3. år et beløb fra denne fond.
I samarbejde med bruger-pårørenderådet er den nuværende plejecenterleder Karina Kreutzfeldt af den opfattelse, at fondsmidlerne er tiltænkt beboerne på plejecenteret. De skal derfor gå til arrangementer med beboerne og deres pårørende istedet for at inddrage fondsmidlerne i den daglige drift af plejecenteret.