FindSocialeTilbud.dk

Peder Lykke Centret

Om Plejecentret

Peder Lykke Centret er et af Københavns største plejecentre. Vi ligger på Amager og er en del af Urbanplanen. Derfor gør vi meget ud af vores tilknytning til lokalområdet. Vi har bl.a. en urtehave på vores grund, som bliver passet af nogle af vores naboer. Vi bor tæt på både metrostation og forskellige buslinjer i nærheden.

På Peder Lykke Centret er vi et samlingspunkt for det gode seniorliv med plejehjem på de to øverste etager og aktivitetscenter, daghøjskole, produktionskøkken, værested, træningssal, café samt både tandlæge, læger, frisør, fodplejeklinik, bibliotek og minimarked i stuen.

På Peder Lykke Centret bor der 156 beboere, og vi har fire ægtepar-boliger. Boligerne er fordelt på seks afdelinger. Du er velkommen til at medbringe kaffemaskine og et mindre køleskab til din bolig, selvom der ikke er noget køkken i lejlighederne.

Peder Lykke Centret er en selvejende institution.

Hverdagen

På Peder Lykke Centret er glæden ved livet i centrum i alt, hvad vi gør. Vi tror på, at vi bedst kan opretholde din livskvalitet, hvis vi har en grundlæggende viden om dine behov. Derfor tager vi udgangspunkt i din livshistorie, så det er dig, der viser os, hvordan du vil videreføre din livsstil i hverdagen. Foruden den viden du giver os, er dine pårørende også vigtige i forhold til viden om din tidligere livsførelse og behov i hverdagen.

På Peder Lykke Centret er der rig mulighed for, at du kan leve et aktivt liv og deltage i mange aktiviteter og arrangementer.

På afdelingerne kan du, dine pårørende, de andre beboere og medarbejderne i fællesskab arrangere fester, ferier og udflugter med afsæt i dine og de andre beboeres ønsker og muligheder. Vi holder også arrangementer på tværs af afdelingerne, fx husets fødselsdag.

I stueetagen finder du Værestedet, hvor du kan møde beboere fra andre afdelinger til fælles hygge og samvær. Her bestemmer du selv, hvilke aktiviteter der skal finde sted. I løbet af ugen er der også mange faste aktiviteter, blandt andet fælles morgenmad, gymnastik, mandeklub og oplæsning. I Værestedet er der en it-café, hvor du har mulighed for at benytte computere. Det er også i Værestedet, at du kan møde vores dejlige hund, Futte.

Vi har et ’Interkulturelt lokale’, som er et neutralt og fleksibelt lokale. Lokalet er udstyret med et projektorsystem, der via billeder på væggene giver dig følelsen af at være i en kirke, en moské eller på en strand.

På Peder Lykke Centrets Daghøjskole er der 72 ugentlige aktiviteter inden for: kultur, kost, krop og kreativitet, fx yoga, dans, madlavning, kulturhistorie, foto og billedværksted m.m. Daghøjskolen har både medlemmer fra københavnere udenfor huset, pårørende og beboere fra plejehjemmet.

Profil

Peder Lykke Centret er et mangfoldighedsplejehjem, hvor mennesker med forskellige nationaliteter bor mellem hinanden på tværs af etnicitet, religion og sprog. Vores plejecenter henvender sig derfor til alle – både etnisk danskere og borgere med anden etnisk baggrund end dansk.

Med mangfoldighedsprofilen bygger vi videre på vores allerede eksisterende værdigrundlag. Vi arbejder ud fra en forståelse af, at det enkelte menneske er unikt og har ret til selvbestemmelse. Respekten for din livsførelse er på denne måde det centrale omdrejningspunkt for vores arbejde. Peder Lykke Centret  er neutral i politisk, religiøs og etnisk henseende.

I tilberedningen af maden tager køkkenet hensyn til beboernes særlige behov og ønsker, eksempelvis i form af vegetarmad, allergivenligt kost og halal.

På Peder Lykke Centret er glæden ved livet i centrum i alt, hvad vi gør. Hos os leves livet i alt dets mangfoldighed.

Kontakt det sociale tilbud