Brug for nyt journalsystem?
FindSocialeTilbud.dk

Bryggergården

Bryggergården har siden 2007 været et af Københavns Kommunes demenscentre og er specialplejehjem for mennesker med alkoholrelateret demens.

 

På Bryggergården bor 40 beboere, hvis boliger er fordelt på fire etager. Hver etage har fælles spisestue, dagligstue og opholdsstue, der danner rammen om det sociale fællesskab på etagerne. Alle fællesarealer er røgfri og alkoholfri.

 

Bryggergården har eget køkken, hvor der laves hjemmelavet økologisk mad. Menuplanerne sammensættes efter hvad beboerne godt kan lide, og eventuelle ønsker fra det månedlige beboermøde. På Bryggergården har måltiderne en central plads i hverdagen med fokus på den gode oplevelse.

 

Bryggergården åbnede i 1974.

Bryggergården er et selvejende plejecenter.

 

Hverdagen

En del af Bryggergårdens mange aktiviteter foregår på din etage, det kan fx være måltider, socialt samvær omkring kaffe og TV, bagning, fødselsdagsfester, spil og højtlæsning. Aktiviteterne på din etage tager udgangspunkt i, hvad du og de andre beboere har lyst til at lave.

 

Derudover har Bryggergården en aktivitetsafdeling, som hedder ”Balkonen”. Her kan du møde de andre beboere fra alle etager. På ”Balkonen” har du mulighed for at blive udfordret gennem forskellige former for aktiviteter, fx spil, debat, hobbyaktiviteter, bagning, havearbejde, billard og film. Når solen skinner, kan du nyde den på vores hyggelige terrasse. Vi har også billardrum, motionsrum og væksthus. I væksthuset kan du nyde en stille stund omgivet af planter, fugle og fisk.

 

Bryggergården har både en ”side-by-side cykel” og en ’rickshaw’, som bliver brugt til at komme ud og få lidt vind i håret. Derudover har Bryggergården en bus, hvor flere kan tage afsted på udflugt – hvor turen går hen, bliver bestemt af dem, der sidder i bussen. Det kan fx være besøg på en frokostrestaurant, en tur i skoven, biblioteket og forskellige museer.

 

Bryggergården har en lang række traditioner, som bliver holdt i hævd: Markering af årstider, fejring af alle højtider og andre særlige begivenheder. Bryggergårdens sal bliver brugt til alle større arrangementer. Du er velkomment til at invitere familie og venner med til de fleste arrangementer i salen.

 

Værdier

På Bryggergården bliver du mødt med respekt for det liv, du har levet og ønsker at leve. Her er der mulighed for en fortsat indholdsrig og aktiv tilværelse, hvor du oplever tilfredshed og velbefindende gennem selvbestemmelse over dit eget liv og medindflydelse på din egen dagligdag.

Kontakt Bryggergården