fbpx
Bispebjerghjemmet ligger midt i en grøn oase tæt op ad Lersøparken.

Om Plejecentret

Bispebjerghjemmet ligger midt i en grøn oase tæt op ad Lersøparken, hvor der er mulighed for at gå lange ture og nyde parkens skønhed på alle tider af året. Vi bor i rolige omgivelser og har let adgang til både indkøb og offentlig transport.

Vi har en dejlig aktivitetshave, hvor vi dyrker grøntsager, jordbær og krydderurter. Hvis du er glad for at have jord under neglene, så er dette det perfekte sted for dig. Haven giver mulighed for et aktivt udeliv og gode stunder til fordybelse.

Vi har eget køkken, der laver dejlig mad til hele huset. Maden er primært økologisk, og vi bruger helst årstidens grønsager.

På Bispebjerghjemmet bor der 90 beboere i de dejlig, lyse to-værelseslejligheder. Lejlighederne er fordelt på seks afdelinger, som har hver deres fælles opholdsstue med anretterkøkken.

Bispebjerghjemmet er et selvejende plejehjem. Huset genåbnede efter renovering i 2009

Hverdag

Vi ønsker at give dig de bedste rammer for din tilværelse på Bispebjerghjemmet. Derfor forsøger vi at skabe en meningsfuld hverdag for dig ud fra dine ønsker og behov. Dette gør vi ved at tilbyde en god og kærlig pleje, hvor fagligheden er i højsædet, og hvor vores værdier danner rammerne.

I dagligdagen tilbyder vi mange forskellige former for træning, aktiviteter, arrangementer og andre tilbud, som du kan deltage i efter eget ønske. Vi tilpasser vores tilbud til årstiderne, så vi om vinteren er mere indenfor, mens vi rykker ud i naturen om sommeren. Vores aktiviteter kan fx være højtlæsning og fællessang.

Der er også aktiviteter af mere social karakter – en slags ”klub-aktivitet”, hvor en mindre gruppe mødes og diskuterer forskellige emner, lytter til højtlæsning, drikker kaffe eller øl – kort sagt: hygger sig sammen med ligesindede. Og, hver 4. uge viser ”Filmklubben Bogart” film i caféen.

I vores café, Cafe Bispen, kommer gæster, som er visiteret til spisetilbud, og spiser frokost hver dag.

Bispebjerghjemmet har en meget stor og aktiv venneforening, som består af pårørende, beboere, tidligere medarbejdere og andre bekendte af huset. Vennerne arrangerer årligt seks musikalske arrangementer på lørdage i caféen og to årlige busture. Bispebjerghjemmet har også kontakt til mange frivillige, som deltager og hjælper ved vores arrangementer.

Værdier

Det er vigtigt, at vores medarbejdere er nysgerrige; når de er det, betyder det, at de reflekterer over, hvordan de kan støtte dig i at bruge dine ressourcer bedst muligt i dit liv. Det betyder, at de kan spørge ind til, hvad der er vigtigt for dig og dine pårørende og på den måde være med til at skabe en tryg hverdag for dig.

Det er vigtigt for os, at der er hjerterum og plads til spontanitet i hverdagen. Derfor er vi ikke bange for at afprøve nye ting. Hvis du fx har en god idé til, hvordan vi kan støtte dig endnu mere i din hverdag, vil vi meget gerne høre den. Vi tror på, at hvis en indsats skal nytte, skal vi gøre det i fællesskab.

Kontakt det sociale tilbud