Koniki er et bosted til børn – og ungehjem efter servicelovens 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3, for børn og unge i alderen 12 – 22 år overordnet kan de børn og unge der bor på Koniki have været udsat for omsorgssvigt, samt har tilknytningsforstyrrelser i forskellige grader. Konikis målsætning er at gøre børn og unge klar til livet.
Konikis værdigrundlag tager afsæt i en overbevisning om at alle børn og unge har potentiale for at få det liv de drømmer om. Nogle unge vil have behov for mere støtte og omsorg end andre, for at opnå deres mål.
På Koniki ligger vi vægt på relationer, nærvær og tydelig i arbejdet med børnene og de unge. Medarbejder har en bred baggrundserfaring af forskellige faggrupper, som sammen med pædagogisk uddannelse og kompetencer fra arbejdet med målgruppen giver en stærk kombination. Personalet deltager i relevante kurser om emner, teorier og metoder.
Huset er på 450 m2 med masser af rum, som giver mulighed for mange forskellige aktiviteter, både i grupper og individuelt, ligesom haven og nærområdet indbyder til aktiviteter og oplevelser.
Målgruppe
De børn og unge, der kommer til at bo på Koniki, er i mange henseender helt gennemsnitlige børn og unge, der af forskellige årsager ikke kan bo hjemme eller i plejefamilier.
De børn og unge, der bor på Koniki kan have været udsat for svigt i forskellige grader, kommer fra misbrugsfamilier, har været udsat for forskellige former for overgreb, af både fysisk og psykisk karakter samt seksuelle overgreb.
Koniki indskriver ikke børn og unge som er aktive misbrugere og/eller alkoholikere.
De overordnede udfordringer, som de unge der bor på Koniki har er:
- Omsorgssvigt
- Tilknytningsforstyrrelse
Der vil dog blive kigget på den enkeltes eventuelle diagnoser og specifikke udfordringer for at vurdere, om de matcher ind i den pågældende børne/unge gruppe – samt om de matcher med personalets kompetencer.
Det betyder, at der vil kunne bo børn og unge på Koniki med diagnoser som:
- Tilknytningsforstyrrelser
- ADHD
- ADD
- OCD
- Angst
- Autisme
- Sociale vanskeligheder
Aldersgruppe: 12 til 22 år
Metoder
På Koniki arbejdes der med metoderne:
- Low arousal
- KRAP (Kognitiv ressourcefokuseret og anerkendende pædagogik)
- Metakognitiv
- R&R2
Der arbejdes derudover med tankerne bag metoden R&R2.
På Koniki fylder metakognitiv terapi en stor del af måden vi støtter de unge på i dagligdagen. Derfor er der bl.a. tilknyttet en ekstern metakognitiv terapeut som hver måned kommer i huset og tilbyder de unge metakognitiv terapi.
I 2024 vil hele medarbejdergruppen indgå i undervisning om metakognitiv terapi, og hvordan de kan støtte de unge i at bruge de redskaber de lærer her, i dagligdagen. Dette vil ske i samarbejde med den metakognitive terapeut der er tilknyttet Koniki og som står for den metakognitive terapi med de unge,
Derudover vil der i løbet af 2024/2025 uddannes en fra ledelsen som ansvarlig for metoden KRAP. Dette giver mulighed for at hele medarbejdergruppen kan uddannes i denne metode, samt har mulighed for at få sparring og råd i dagligdagen..