Brug for nyt journalsystem?
FindSocialeTilbud.dk

Antal ledige pladser: 1

Opholdsstedet Sønderlykken

Kontakt stedet

Sønderlykken

Opholdsstedet Sønderlykken ligger i Søndersø, lidt uden for Odense. Huset som vi bor i, blev bygget i 1916 og fungerede som skole indtil midten af 1960’erne.

I den nyrenoverede bygning, tilbyder vi gode og rummelige værelser til alle husets beboere. Vi har hyggelige opholdsrum og stuer, forskellige kreative værksteder, og et aktivitetsrum med bordtennis og bordfodbold. Huset er centralt beliggende i Søndersø med gåafstand til sportsanlæg, boldbaner, skole, supermarked og bus til Odense og Bogense.

Værdigrundlag

På Sønderlykken ønsker vi at skabe hele mennesker og give det unge menneske redskaber til at kunne stå på egne ben, tage egne beslutninger og møde sine medmennesker åbent og tillidsfuldt og tage aktiv del i demokratiske fællesskaber. Vi hylder mangfoldigheden og lægger stor vægt på diversitet, og har fokus på LGBTQIA+ tematikken.

Vi arbejder inddragende, inkluderende og bringer ressourcer og potentialer i spil. Vi er optaget af, hvad der virker og har mod og vilje til at gå nye veje for at nå de unges mål. Vi forbliver dog altid realistiske og åbne i forhold til barnets særlige behov.

Vi samarbejder internt og eksternt, så der opleves en helhed og sammenhæng og vi ser kollegial mangfoldighed som en styrke og en absolut nødvendighed.

Vi ønsker, at Sønderlykken bliver det fundament, de unge tænker tilbage på som stedet, der gjorde hele forskellen.

Målgruppe

På Sønderlykken bor der børn og unge, drenge og piger, som kræver socialpædagogisk støtte, tilrettelagt efter deres individuelle behov og forudsætninger.

Vi har plads til 9 børn og unge i alderen 10-18 år, med mulighed for efterværn indtil det 23. år, alle under § 66, stk 1, nr. 6.

Vi er det rette sted for de børn og unge, som har oplevet traumatiske episoder i deres liv, som har blokeret udviklingen af deres evner til at navigere og forholde sig til samfundets udfordringer, normer og krav. Vi er ligeledes det rette sted for unge, som er udfordrede på deres kønsidentitet og seksuelle tilhørsforhold.

De typiske træk for vores målgruppe er: Børn og unge med sociale, adfærds- og emotionelle problemstillinger. Omsorgssvigtede børn og unge med tilknytningsforstyrrelser. Børn og unge med mangelfuld eller bekymrende skolegang. Børn og unge med en negativ selvopfattelse og lavt selvværd. Børn og unge der har oplevet fysiske og psykiske overgreb.

Kontakt Opholdsstedet Sønderlykken

Socialt tilbud med ledige pladser

Ja

Tilbud

Barnets lov §43, Både §66 stk.1 nr. 5 og §107, Delvis lukkede døgn inst. §66 stk.1 nr.6, Midlertidigt botilbud §107, Efterværn §76

Leder

Morten Ricevuto Hansen

Antal normerede pladser

9

Diagnose

Adfærds-og følelsesmæssige forstyrrelser, Tilknytningsforstyrrelse, Personlighedsforstyrrelse, Omsorgssvigt, Opmærksomhedsforstyrrelse, Nervøse el. stress relaterede tilstande, Depression, ADHD, Autisme, Indadreagerende adfærd

Alder

6-12 år, 13-17 år, 16-23 år, 18-23 år

Tilbudsportalen

https://tilbudsportalen.dk/tilbudssoegning/tilbudDetaljeside/index?tilbudsid=KUG-1934&afdelingsid=12842b59-9a73-4320-8418-b2bc6eef3f3a&aktivtMenupunkt=ALLE_TILBUD

Tillægsydelser

Efterværn § 76, Akutanbringelser

Antal ledige pladser

1

Kommune

Nordfyn

Kom i kontakt med stedet

Din besked er blevet afsendt.