Om os:
Børn- og ungehjemmet Skillevejen er et trygt og støttende hjem for unge i alderen 10-18 år, som har brug for hjælp til at klare hverdagen. Vi er godkendt efter “Ambulant stofmisbrugs-behandling, §101 – Børn og unge”, og vi tilbyder en varm og tillidsfuld atmosfære, hvor unge kan udvikle deres sociale færdigheder og finde en vej videre i livet. Vores pædagoger arbejder tæt sammen med hver enkelt ung for at skabe positive forandringer gennem individuelle behandlinger.
Hvem vi hjælper:
Vi hjælper unge med udfordringer, der gør det svært for dem at tage vare på sig selv. De har ofte problemer med sociale kompetencer og kan have en adfærd, der virker voldsomt grænseoverskridende, provokerende og generende overfor deres omgivelser. Mange kæmper også med misbrug, og det er dem, vi kan hjælpe.
Vores formål:
Vores primære formål på Skillevejen er at skabe en varig forandring i de unges liv. Vi tilbyder målrettet misbrugsbehandling, der er skræddersyet til den enkelte unge.
Gennem vores pædagogiske arbejde og en sundhedsfaglig indsats stræber vi efter at skabe en stabil og
meningsfuld hverdag for de unge.
Vi tror på, at den gode stemning og den tætte relation mellem personale og de unge er nøglen til at indfri de forventninger, vi sammen sætter.
Gennem tæt samarbejde med de sociale myndigheder, sørger vi for, at hver ung får den nødvendige støtte.
Vi ved, at alle mennesker er forskellige. Derfor ved vi også, at alle mennesker har brug for forskellige
tilgange. Netop den individuelle tilgang, har vi altid fokus på hos os.
På Skillevejen tilbyder vi en kombination af misbrugsbehandling og pædagogisk støtte.
Vi hjælper de unge med at skabe en ny hverdag gennem socialt samvær og praktiske udfordringer, der genskaber troen på egen formåen. Vores indsats er målrettet den enkelte unge. Vi arbejder tæt sammen med sundhedsfaglige og sociale myndigheder for at sikre en helhedsorienteret tilgang.
KRAP- og misbrugs-behandlingsmappe
På Skillevejen arbejder vi som det eneste hjem med disse mapper, som vi selv har udviklet. Her tager vi udgangspunkt i skemaer, der gør indsatsen målbar og håndgribelig, hvilket bl.a. giver kommunerne mulighed for at følge resultaterne.
Beboerne kan også tage KRAP-mappen med hjem som en bog og et værktøj, som de altid kan vende tilbage til.