Antal ledige pladser: 1

Engen, Fjorden og Skoven

Kontakt stedet

Ølandhus, socialpædagogisk botilbud har eksistereret siden 1988.
Ølandhus har sit udspring på Øland, hvor vores første afdeling, Østerby, blev placeret i et lille, roligt og overskueligt miljø. På Øland, finder du også Ølandhus’ afdeling Hammershøj og Ølandhus Specialskole.

Ølandhus er vokset støt de seneste år, og der er i øjeblikket 13 overordnede afdelinger under Ølandhus, en skole, STU, bostøtteafdeling og støtteophold. I dag, dækker vi et meste af Nordjylland med afdelinger beliggende i eller ved bl.a. Aabybro, Halvrimmen, Biersted, Brovst, Serritslev, Mou og Thisted.

Mou-afdelingerne er Ølandhus’ autisme-tilbud. Her er der plads til 24 beboere med ASF, eller med udfordringer og adfærd, der vil profiterer af en visuel og struktureret specialpædagogik. Mou-afdelingen er Ølandhus’ største afdeling fordelt på 6 huse under Barnets lov § 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3.

Afdelingerne Engen og Fjorden er børne-og ungehjem med plads til 6 beboere i hvert hus. Derudover findes Marken, Svinget og Kysten med plads til 2 beboere i hvert hus, samt Skoven, som er Mou-afdelingernes støtteopholdstilbud.

Afdeling Engen

Er målrettet børn og unge i alderen 4-14 år. Her tildeles børnene en primærpædagog, samt et kontaktteam på flere medarbejdere. Primærpædagogen deltager i fast i møder osv. omkring barnet. Barnet får også tilknyttet et kontaktteam med yderligere 3 pædagoger, som vil varetage den primære kontakt med hjemmet, deltage i møder osv.

Huset og værelserne er indrettet efter at kunne tilgodese barnets/den unges sensoriske udfordringer, hvor dæmpede farver og minimalt visuelt kaos hjælper med at reducere overstimuli og skaber et behageligt miljø for beboeren og dennes personlige interesser. Naturens beroligende atmosfære er bragt ind i Engens stue, hvilket påvirker barnets/den unges sensoriske nervesystem positivt og bidrager bl.a. til mindre stress og øget tryghed.

Dagligdagen på Engen bærer præg af en struktureret og visualiseret specialpædagogik til gavn for børnene/de unge. Barnet tilbydes de nødvendige pauser, får mulighed for at indgå i et fællesskab på egne præmisser og tilbydes aktiviteter med udgangspunkt i barnets kompetencer og nærmeste udviklingszone.

Læs mere om Engen her: Engen og Fjorden børne- og ungehjem – Ølandhus (olandhus.dk) 

Afdeling Fjorden

Tager imod børn og unge, der er klar til at flytte fra Engen eller udefrakommende børn og unge i alderen 10-18 år i samme målgruppe. Ligesom på Engen tildeles børnene en primærpædagog, samt et kontaktteam på flere medarbejdere. Her støtter vi barnet/ den unges kompetencer og nærmeste udviklingszone, imens han/hun gennemlever teenagelivet, og de følelser og oplevelser som medfølger.

Dagligdagen på Fjorden bærer præg af en struktureret og visualiseret specialpædagogik til gavn for børnene/de unge. Vi benytter bl.a. Mobilize Me, som et digitaliseret værktøj til at skabe struktur og overblik over barnets/den unges dagligdag.

I Mou har vi skabt et omsorgsmiljø med personale, der er specielt uddannet til at varetage børnenes særlige behov for trygge, forudsigelige, tydelige og rutineprægede rammer, med stabile voksne og en anerkendende tilgang.

Læs mere om Fjorden her: Fjorden – Ølandhus (olandhus.dk) 

Afdeling Skoven

Tilbydes til børn og unge i alderen 4-18 år under Barnets lov §32.6, med diagnoser indenfor ASF, eller med udfordringer/karakteristika, som profiterer af en visuel og struktureret specialpædagogik. Her giver vi barnet/familien/plejefamilien en pause i hverdagen. Støtteopholdet muliggør, at barnet eller den unge kan forblive i eget hjem, men samtidig nyde trygheden og de hjemlige omgivelser hos Skoven, hvor de deltager i planlagte aktiviteter sammen med andre børn, unge og det pædagogiske personale. Når visitation har fundet sted, etableres der et matchmøde, da det er vigtigt at sammensætningen af børnene/de unge bliver så ”harmonisk” som muligt, da huset ikke rummer mulighed for konstant etablering af mindre enheder.

Læs mere om Skoven her: Aflastningstilbuddet Skoven – Ølandhus (olandhus.dk)

Ønsker du mere information om hvem vi er, og hvad vi kan, er du velkommen til at besøge vores hjemmeside: Socialpædagogisk børne- & ungehjem i Nordjylland – Ølandhus (olandhus.dk) 

Kontakt Engen, Fjorden og Skoven

Socialt tilbud med ledige pladser

Ja

Tilbud

Delvis lukkede døgn inst. §66 stk.1 nr.6, Opholdssted §66 stk.1 nr. 5, Socialpædagogisk opholdssted §66 stk. 1 nr. 6

Leder

Søren Brink

Antal normerede pladser

24

Diagnose

Autisme

Alder

0-5 år, 6-12 år, 13-17 år, 16-23 år, 18-23 år

Tilbudsportalen

https://tilbudsportalen.dk/tilbudssoegning/tilbudDetaljeside/index?tilbudsid=SXW-3448&afdelingsid=a9b63ef3-6e98-499f-b70b-3798823df542&aktivtMenupunkt=ALLE_TILBUD

Antal ledige pladser

1

Kommune

Aalborg

Kom i kontakt med stedet

Din besked er blevet afsendt.

Hvorfor vises mit sociale tilbud?

Dit sociale tilbud vises på FindSocialeTilbud.dk af flere årsager, som alle er relateret til, hvordan vores søgemaskine indekserer og rangerer sociale tilbud. Her er nogle af de vigtigste faktorer:

  1. Crawling og indeksering: FindSocialeTilbud.dks søgemaskine bruger “crawlers” (også kendt som “spiders” eller “bots”), som automatisk gennemsøger internettet for at finde nye eller opdaterede sociale tilbud. Når FindSocialeTilbud.dks crawlers finder dit sociale tilbud, læser de indholdet og føjer det til FindSocialeTilbud.dks indeks, en kæmpe database over alle sociale tilbud, som FindSocialeTilbud.dk kender til.

  2. SEO (søgemaskineoptimering): Hvis din hjemmeside for dit sociale tilbud er optimeret til søgemaskiner, har det en bedre chance for at blive fundet og vist i søgemaskiner, heriblandt FindSocialeTilbud.dks søgemaskine. SEO omfatter teknikker som at bruge relevante søgeord i din tekst, sikre, at din hjemmeside loader hurtigere, og at den er mobilvenlig, samt opbygge kvalitets backlinks fra andre hjemmesider.

  3. Relevant og værdifuldt indhold: FindSocialeTilbud.dk foretrækker at vise sociale tilbud, der tilbyder værdifuldt og relevant indhold til brugernes søgeforespørgsler. Hvis indholdet på din hjemmeside for dit sociale tilbud matcher, hvad folk søger efter, og det er informativt og godt skrevet, er der større sandsynlighed for, at det vises i søgeresultaterne.

  4. Regelmæssige opdateringer: Regelmæssigt opdateret indhold på din hjemmeside for dit sociale tilbud er også med til at hjælpe med at holde dit sociale tilbud relevant overfor FindSocialeTilbud.dks crawlers, da det indikerer, at dit sociale tilbud er aktivt og fortsat relevant for de søgende brugere.