Ungbo-Odense tilbyder botræning til unge. § 66 og § 107. Vi har værelser i H.C. Andersensgade nr 6, 8 og nr 22, hvor køkken og bad deles med 1-2 andre unge. Hanne Lynge som er leder af stedet bor selv i stueetagen i nr. 22. Målgruppen er unge som ikke kan bo hjemme hos forældrene, eller unge fra opholdessteder eller familiepleje som skal ud at bo selv, men som er for uselvstændige til helt at klare sig selv. Den unge får støtte i at få dagligdagen til at fungere. Det kan være alt fra snak om store som små problemer til hjælp af indkøb/økonomistyring. Det kan være støtte til at skole/praktik/arbejde overholdes. Det kan være læring om respekt for naboer/sambo og at overholde almindelige regler ved lejebolig osv. Kort sagt vi følger med i alt i forhold til den unges liv og de unge har altid mulighed for at få fat i en voksen døgnet rundt. Dog efter kl 23 kun ved akut behov for hjælp.
Derudover arbejder vi målrettet med de arbejdesområder som sagsbehandlerne har beskrevet i handleplanerne. Vi følger punkterne nøje og ved statusskrivelserne fremlægger vi dokumentation for udviklingen i perioden.
Denne bomulighed giver den unge en mulighed for, at sluses ud i samfundet uden total overvågning, men også uden at blive ladt alene. Der er daglig kontakt – kortere eller længere efter behov- og vi har altid fingeren på pulsen, fordi vi bor så tæt på og ved hvad de laver. Vi kan eksempelvis følge med i hvem den unge omgås, om den unge passer skolen/praktik osv. og vi hjælper den unge til selv at finde balancen i livet. Vælter den unge hjælper vi ham eller hende op at stå igen. Den unge mødes med empati og rummelighed, og med positiv forventning ønsker vi at lære den unge at tage ansvar for eget liv. Ofte har vi et godt forældresamarbejde, og vi vil gerne – med respekt for at vi er her for den unge – arbejde positivt for, at der skabes/genskabes en god kontakt mellem den unge og dennes forældre. Når der ikke længere ønskes så tæt støtte, kan vi følge med den unge ud i den næste bolig, hvor der sker en udfasning af støtten.