fbpx

Pædagogik

Opholdsstedets pædagogiske metode har sit afsæt i KRAP, som er en kognitiv, ressourcefokuseret og anerkendende pædagogik. KRAP er kendetegnet ved, at tage udgangspunkt i den anerkendende tilgang til andre mennesker, ved en systematisk inddragelse af de kognitive teorier og behandlingsformer, samt ved en udpræget vægt på det positive, det, der virker.

Det ligger endvidere i KRAP, at vi bygger en såkaldt konstruktivistisk forståelse af mennesket i dets miljø.

Det at blive anerkendt som menneske er et helt basalt menneskeligt behov.

For os er anerkendelse altså en dyb og meget vigtig basis for det enkelte menneske, der kan beskrives som en grundstamme eller et fundament. Et fundament det aldrig er for sent at bygge på, og som samtidig hele tiden skal vedligeholdes.

Anerkendelse skal gives uden bagtanke, og den skal opleves modtaget uden bagtanke.

Den skal ikke følges op af præstations krav.

Det er vores opfattelse, at den grundholdning, som udtrykkes gennem anerkendelse, må være selve den kerne, som pædagogik er gjort af. I mødet med den anden må der være en anerkendelse, en respekt og en forståelse til stede.

Målgruppe

Målgruppen er 10-18 år

Der har massive psykiske-, adfærds- og sociale problemer
Der har været udsat for fysiske som følelsesmæssige krænkelser
Der har tilknytnings- og kontaktforstyrrelser
Der har ADHD
Der lider af angst

Vores pædagogik tager sit afsæt i KRAP, men alt dette kan i læse mere om rundt på siden.

De fysiske rammer

Vi bor på en nedlagt landejendom i et hus på ca 350 m2 hertil er hørende knap 2 ha jord. På ejendommen er vi netop ved at færdiggøre vores ombygning af lade til en sportshal, hvor der vil være mulighed for diverse boldspil og leg.

Herudover er der et stort rum som bliver brugt til alverdens kreative udfoldelser, her er det kun fantasien der sætter grænser. Der er ligeledes etableret et par hestebokse til vores islændere, som kommer i selskab med vores høns og geder.Vores nyrenoverede hus indeholder 3 store opholdsrum, 8 gode værelser, 1 køkken, bryggers, depotrum og 3 badeværelser. Her er plads til at være social i de store opholdsrum samt plads til at være alene.

Kontakt det sociale tilbud

Socialt tilbud med ledige pladser

Ja

Leder

Søren Brink

Diagnose

Tilknytningsforstyrrelse

Alder

13-17 år, 16-23 år, 18-23 år