fbpx

Om Plejecentret

Slottet ligger i det stemningsfyldte grønne område ”De Gamles By”. En oase, der huser både ældre og yngre fra vuggestue, børnehavebørn, unge studerende fra Det Fri Gymnasium og småbørnsfamilier.

Vi har også geder, høns, kaniner, nyttehaver og et smukt orangeri i området. Et område, der giver gode muligheder for udendørsaktiviteter – både gåture, lettere udendørstræning eller en tur i vores rickshaw-cykel.

Slottets 111 beboere bor i et-værelses lejligheder i forskellige størrelser – fra 55 m2 til 72 m2. Hver bolig har eget tekøkken og badeværelse.

Slottet består af tre afdelinger. Derudover har vi en fælles etage med træningsfaciliteter, dagligstue, wellness-baderum, biograf og en dagligstue, hvor man kan fejre sin fødselsdag eller andet med sin familie og venner.

Hverdagen

Vi vil gerne skabe et fællesskab i hverdagen med respekt for det enkelte menneskes behov, både omkring måltidet og ved at have forskellige aktiviteter på tværs af huset, fx malehold, musikcafé, dans, ture ud af huset, banko, besøg af børnehavebørn, babyer og besøgshunde Vi forsøger løbende at finde ud af, hvad der er stemning for at arrangere sammen med vores beboere og deres venner/familie. Vores aktiviteter  afhængiger således også af, hvem der bor på Slottet.

Der bor mellem 35 og 38 beboere i hver afdeling. Og hver afdeling er inddelt i mindre bo-grupper , som ligger i ”midt”, ”syd” og ”nord”. I hver afdeling er en afdelingsle­der, en sygeplejerske, sosu-hjælpere og assistenter. På tværs af Slottet  har vi ergo- og fysioterapeuterer, kvalitetssygeplejerske, billed-/tusind­kunstner, pædagog, ernæringskoordinator, AC-medarbejder, rengøringspersonale, portører, sekretær, og vi har stadig et samarbejde med den læge, som var tilknyttet Slottet i et projekt forløb.  De, der er ansat på Slottet, har gennemgået et LGBT-kompetenceforløb eller er introduceret til vores regnbueprofil. Dette er med til at skabe en god og tryg hverdag for alle beboere.

Profil

I 2014 blev vi udvalgt til at være plejehjemmet med regnbueprofilen, dvs. et pleje­hjem med særligt fokus på LGBT’ere.

Det er vigtigt, at alle føler, de har lov til at være den, de er – uanset deres alder, kønsidentitet og seksuel orientering.  På Slottet er der plads til alle.Slottet afspejler byen, og vi værdsætter mangfoldigheden både blandt vores beboere og medarbejdere. Det betyder, at vi sætter rummelighed og evnen til at møde den enkelte højt, så det opleves trygt og godt at bo og leve på slottet

Tryghed, Frihed og Medborgerskab er de værdier som skinner igennem Ældrepolitikken, og som vi gerne vil fylde hverdagen med. Samarbejdet med beboere, pårørende og medarbejdere er vigtigt, så alle kan føle tryghed og nærvær i dagligdagen. Vi bestræber os på at se det enkelte menneske med de ressourcer og værdier, som vores beboere har med sig. Det betyder, at vi må bryde vores vaner og gå andre veje.

Vi vil være stolte af vores arbejde, uanset hvilken faggruppe vi tilhører, og vi vil yde vores bedste for at gøre det godt i samarbejde med dig og dine pårørende. Derfor hilser vi også gerne kritik og konflikter velkommen, da vi ved, at vi alle kan blive klogere og gøre det bedre sammen.

Kontakt det sociale tilbud