Ryetbo Plejehjem selvejende inst.

Boliger og faciliteter

Ryetbo Plejehjem udvider fra 86 boliger til 108

Der er i dag i alt 86 boliger fordelt på 3 etager. Hver etage er opdelt i 2 afsnit. Plejehjemmet har i årenes løb udvidet antallet af boliger. Oprindelig var plejehjemmet på 44 boliger, i 1997 udvidet til 60 og i 2008 blev plejehjemmet udvidet igen.

Nu og indtil den nuværende ombygning står færdig i 2018, har Ryetbo Plejehjem i alt 86 boliger. I august 2018 bliver plejehjemmet ydeligere udvidet til hele 108 boliger. Det er dejligt, for vi oplever stor søgning.

Se også Furesø Kommunes hjemmeside og læs om plejeboliger.

Arkitekttegningen giver et indtryk af, hvordan plejehjemmet vil tage sig ud i august 2018:

 

Stueetagen

Ryetbos hovedindgang ligger midt i stueetagen med indgang fra parkeringspladsen.

I stuen ligger de fleste fællesfaciliteter – så som café, terapier (aktivitets- og fysioterapi) – i lyse og velindrettede lokaler.

Fra stuen er der udgang til en stor og dejlig terrasse med pavillon og pergola. Her nyder beboerne solen og de skiftende årstider. På terrassen afholdes marked, grill-arrangementer og meget andet. Tæt ved indgangen har Rotary skænket en petanquebane, som beboerne sammen med personalet benytter.

I stueplan er der ligeledes etableret kontorer for forstander, afdelingsleder og administrative medarbejdere (løn- og økonomikontorer).

I stuen ligger 34 boliger:

Afdeling A1 består af 22 plejeboliger – bygget i 1970.
Afdeling A2 består af 12 pleje/ældreboliger – bygget i 2008.
Kontakt afdeling A

1. sal

På 1. sal findes omsorgstandplejen, kiosken og kontorer for afdelingsleder og klinisk vejleder.

På 1. sal ligger 34 boliger:

Afdeling B1 består af 22 plejeboliger – bygget i 1970.
Afdeling B2 består af 12 pleje/ældreboliger. Boligerne er bygget i 2008.
Kontakt Afdeling B

2.sal

På 2. sal findes frisør, fodplejelokale og kontor for afdelingsleder.

Her findes endvidere et dejligt og stort musiklokale, hvor der afholdes musikarrangementer for beboerne. Til musiklokalet har vi fået skænket et maleri af teatermaleren Jens Thomsen. Endvidere har Mary Sørensenen udlånt et skab med æggebægre,- samlet gennem et langt liv fra store dele af verdenen.

På 2. sal ligger 26 boliger:

Afdeling C1 består af 16 pleje/ældreboliger – bygget i 1997.
Afdeling C2 består af 10 pleje/ældreboliger – bygget i 2008.
Kontakt Afdeling C

Generelt for alle etagerne

På alle etager (begge afsnit) findes store fælles opholdsstuer, hvor der er mulighed for at hygge sig, læse, spille kort, høre musik eller se TV. Her søges fællesskabet og sociale kontakter.

I flere af opholdsstuerne hænger billeder, der er skænket eller udlånt. I opholdsstuen til de midlertidige boliger er der f.eks. udlånt billeder med Værløse motiver, malet af kunstnere fra Værløse. I én opholdsstuerne på 1. sal har vi fået skænket nogle skønne fotografier af Arne Brønsted. I gangarealet på 2. sal hænger der litografier skænket af Jørgen Handest.

De nye og gamle afsnit er forbundet med et lyst, venligt og smagfuldt gangareal.

Kontakt det sociale tilbud

image