fbpx

Plejecentret Christians Have er et smukt plejecenter som åbnede 1. oktober 2003. Altiden har siden 2003 drevet halvdelen af Christians Have. Solrød Kommune driver selv den anden halvdel.

Et hjem

Vi ønsker, at man skal føle sig hjemme, når man træder ind af dørene på Christians Have. Et hjem er et sted, hvor man kan slappe af og vi i vores indretning på Christians Have lagt vægt på, at skabe et miljø, der indbyder til afslapning, socialt samvær og stimulering af sanser.

Leve-bo miljø

Christians Have har ialt 52 boliger. De er fordelt på 6 bogrupper udfra principperne om Leve-bomiljø, hvor man tilstræber, at de ældre fortsætter med at leve eget liv længst muligt. Det betyder, at udover egen bolig har hver bogruppe eget køkken og spise- og opholdsstue. Beboerne inddrages i hverdagsaktiviteterne i bogruppen bl.a. omkring menuplanlægning og madlavningen. Bogruppen køber selv ind og laver maden fra bunden.

Demensafsnit

Christians Have har et demensafsnit med 12 boliger. Her sikrer medarbejdere med kompetencer indenfor demens, at beboerne får et aktivt liv i trygge og beskyttede omgivelser.

Madglæde

I Altiden er der et stort fokus på mad og madglæde. Vi arbejder kontinuerligt med nye tiltag, som kan bidrage til at løfte det gode madoplevelse for beboerne. Vi lægger altid stor vægt på det sociale og opfordrer til, at måltiderne indtages i fællesskabet. Det er dog den enkelte beboer der bestemmer, så muligheden for at indtage måltiderne i egen bolig er tilstede.

Et aktivt liv

I løbet af dagen er der tilbud om deltagelse i forskellige aktiviteter og træning. Den enkelte beboer støttes altid i at huske aftaler og følges til de forskellige aktiviteter, hvis der er behov.

Vi markerer altid fødselsdage, årstider og højtider ved, at gøre noget særligt ud af maden, borddækningen og aktiviteterne.

Frivillige er guld værd

Altiden har et nært samarbejde med et korps af frivillige, der lægger et stort arbejde i berige beboernes liv. Det sker både gennem ture ud af huset, fællesarrangementer med sang og musik og forskellige andre tilbud målrettet målgruppen.

Pårørende er en vigtig ressource

Vi prioriterer et tæt samarbejde med beboernes pårørende. Vi tager de pårørende med på råd og inviterer til en deltagelse i det daglige liv på plejecentret.

Luk

Kontakt det sociale tilbud