fbpx

Solstriben er et socialpædagogisk opholdssted, hvor vi i de fysiske rammer, i omgangstonen og i hele vores tilgang lægger stor vægt på, at stedet er børnenes/de unges hjem. Vi betragter os selv som en familielignende institution.

Vi tilpasser vores pædagogiske metoder til den enkeltes behov og tilstræber altid at være opdateret på de nyeste tendenser og teorier omkring anbragte børn og unge. Personalet på Solstriben forventes altid at holde sig fagligt opdateret via fagbøger, kurser, efteruddannelse, pædagogiske dage og de modtager desuden supervision af professionelle supervisorer regelmæssigt.

Solstribens pædagoger er alle uddannet og har mange års erfaring i arbejdet omkring anbragte børn og unge med tilknytningsforstyrrelser. Gennem den professionelle tilgang til det pædagogiske arbejde og via intern sparring og kompetenceudvikling sikrer Solstriben, at medarbejderne altid:

  • Er autentiske, troværdige og har det overskud, der gør, at de kan støtte og hjælpe børnene i at forstå og rumme egne kaotiske og til tider forvredne virkelighedsopfattelse.
  • Har fokus på den anerkendende relation ved at give børnene mulighed for at føle sig værdifulde, samt accepteret for den de er.
  • Igennem den anerkendende dialog gives børnene en erkendelse af forskelligheder, accept og respekt for eget og andres liv. Ved at give børnene et tilhørsforhold øges tolerancen for indlevelse af forskellige behov og opfattelser.
  • Tilstræber at hjælpe børnene med at tilegne sig de bedst mulige kvalifikationer i forhold til egen livskvalitet. Børnene skal blive i stand til at fungere selvstændigt, således at de kan træffe ansvarlige og kompetente valg, der øger deres trivsel og dermed livskvalitet.
  • Guider børnene i at bevare/udvikle et forhold til familien.
  • Har fokus på, at det enkelte barn skal støttes og guides i egen identitetsdannelse igennem et forhold til sin familie.
  • Medarbejderne har fokus på at inkludere børnene i fritidsaktiviteter, som danner basis for at styrke de sociale relationer til jævnaldrende, samt få kendskab til lokalmiljøet.
  • At skabe struktur og genkendelighed i hverdagen, så børnene er klar over, hvilke krav og elementer dagen indeholder.

For uddybende information om Opholdsstedet Solstriben: www.solstiben.eu

Kontakt det sociale tilbud

Socialt tilbud med ledige pladser

Ja

Leder

Bibbi Camilla Johansen

Diagnose

Tilknytningsforstyrrelse

Alder

6-12 år, 13-17 år