fbpx

For nogle børn og unge kan livet indimellem føles overvældende. Ikke mindst i de tidlige år når der sker enorme ændringer med krop og sind.

​I den alder kan små som store problemer hurtigt eskalere – ikke blot for den unge, men også dennes forældre/plejeforældre og omkreds.

I Kollektivet Hunderup, nær Bramming, Esbjerg og Kolding, forsøger vi at bidrage til den positive udvikling i pædagogiske aflastningsforløb.

​Vores bosted hjælper kort sagt børn og unge mellem 12 og 23 år med at genvinde troen på dem selv – og genfinde tilliden til andre. I trygge rammer.

Samtidig giver et aflastningsforløb i vores bosted den unges nærmeste familie en tiltrængt respit ved at tage deres ansvar på vores skuldre i en periode.

Aflastningstilbud på vores bosted

Vores bosted er godkendt til at have syv børn og unge ml. 12 og 23 år boende.

På vores bosted er der altid tilknyttet en personlig rådgiver til den unges forløb, som samarbejder tæt med den anbringende myndighed. Vi tilbyder desuden at hente og bringe den unge ved anbringelsen.

Vælg mellem følgende ophold på vores bosted for unge:

  • Fuld indskrivning i en kortere periode over flere dage/uger
  • Delvis indskrivning (genvurderet hver tredje måned).

Der er altid mulighed for at bestille afskærmet aflastning på vores bosted – dvs. et ophold med eget køkken, toilet, sove- og opholdsrum til den unge.​​

Værdier I vores bosted

Empati, omsorg og inddragelse er nøgleværdier i vores bosted, da vi er opmærksomme på, at den unge kan føle tab, sorg, savn og følelsesmæssig forladthed.

Samtidig er vi opmærksomme på, at forældrene kan føle sorg, skam, skyld og afmagt over ikke at kunne hjælpe deres barn.

Derfor lægger vi i vores bosted vægt på samarbejdet mellem forældre og omsorgspersoner på den ene side og – den unge på den anden side.

Filosofien i vores bosted

​Filosofien i vores bosted er, at de unge og familiens problemer er nuancerede, selvom der ofte er nogle fælles træk.

Vi arbejder ud fra et humanistisk livssyn på vores bosted, men vi bekender os ikke til en bestemt pædagogisk ideologi eller terapeutisk retning.

Bosted med fokus på relationer

​På vores bosted arbejder vi med relationer mellem mennesker. Vi involverer derfor de unge i en handlingspræget hverdag, hvor de indgår i interaktioner med andre.

Derved får unge forhåbentlig ikke blot lyst til livet igen, men bliver også udstyret med værktøjer til at indgå i forpligtende sociale samspil, tage ansvar og stå på egne ben.

Faciliteter og aktiviteter på vores bosted

  • 10.000 m2 stor grund
  • Græsplæne, bålplads, trampolin, æselfold, lukket gård
  • Garage og værksted til motorer, knallerter, reparationer osv.
  • Hobbies; syning, maling, strikning, hækling, brætspil, fodbold m.v.
  • Fællesrum med TV, DVD, Nintendo Wii, bordfodbold, piano, billard, poolbord, airhockey og computer
  • Internetforbindelse på alle værelser.

I vores bosted for unge spiser vi gerne udenfor, når vejret tillader det. Der er også mulighed for at overnatte i “shelter”, flere gode solkroge på grunden samt bademuligheder om sommeren.

Lokalområdet ved vores bosted

Kollektivet Hunderup bosted er beliggende i den fredelige landsby Hunderup lidt syd for Bramming. Inden for gåafstand er der både togstation, hal og sportsplads samt købmand.

Der kan endvidere cykles til den lokale folkeskole (op til 10. klasse), og i køreafstand fra vores bosted ligger Ribe, Esbjerg og Kolding.

Udslusning fra vores bosted

Efter fuldendt ophold på vores bosted udfærdiger vi en udslusningsplan med den unge, familien og den anbringende kommune, som er skræddersyet til den enkelte unges behov.

Efterværn hos vores bosted

Efter udslusningen følger vi de fraflyttede unges liv fra afstand ved at holde kontakten.

Vi inviterer bl.a. de unge og deres nærmeste til tilbagevendende sammenkomster på vores bosted ved fødselsdage og til jul.

De unge kan desuden altid komme på besøg i vores bosted eller ringe, hvis de får akut brug for hjælp eller behov for en snak.

Bosted godkendt efter serviceloven

Kollektivet Hunderup er godkendt efter serviceloven som bosted til børn og unge, jf.:

– Opholdsted § 66, stk. 1, nr. 5

– Efterværn § 76.

 

Kontakt det sociale tilbud

Socialt tilbud med ledige pladser

Ja

Tilbud

Botilbud §107

Leder

Maria Sonali Thøgersen

Diagnose

Depression, Personlighedsforstyrrelse, Spiseforstyrrelse, Tilknytningsforstyrrelse

Alder

13-17 år, 16-23 år, 18-23 år