fbpx

Kollegiet Havrebakken

Havrebakken 5
8560 Kolind

Pædagogisk målsætning, tilgang og metode:

Det primære personale (den daglige leder, samt en afløser) bor sammen med de unge og er derfor et kontinuerligt, fast og troværdigt holdepunkt i de unges hverdag.  Der arbejdes eksempelvis tæt sammen med uddannelsesstederne for herigennem at fastholde eleven i en så kontinuerlig, positiv og målrettet skolegang som muligt.

Gennem en hverdag med fast struktur, frihed under ansvar, samt daglige pligter, udfordringer og oplevelser, arbejder vi målrettet på at udvikle de unges sociale, menneskelige og faglige kompetencer, således de bliver i stand til at tage del i et sundt ungdomsliv samt bliver bedre rustet til et meningsfuldt og værdigt voksenliv.

Der arbejdes med den unges bevidsthed om sin egen situation, dette i forhold til bl.a. den unges vanskeligheder og ressourcer, situationen i hjemmet samt håndtering heraf, sygdom mv. Dette sker så vidt muligt, ud fra den enkelte unges behov, i et tæt samarbejde med den unge, dennes familie, uddannelsesstederne, samt om nødvendigt med eksterne tiltag; her tænkes eksempelvis på forløb hos psykolog eller andre relevante eksterne samarbejdspartnere.

Opholdet på Havrebakken omfatter desuden botræning og vejledning omkring økonomi, madlavning, rengøring og indkøb o.l..

 

Havrebakkens fysiske rammer:

Husets opbygning

Havrebakken er opbygget i tre dele;

– 1. sal, hvor der er 6 værelser og 2 badeværelser – her har de unge deres værelser og deles om badeværelserne.

– Stueplanet er opdelt i fællesrum bestående af en stor stue, spisestue, kontor og et stort køkken. Disse rum er fælles for os alle, og det er her tilbringes størstedelen af tiden.

Derudover består stueplanet af en mindre afdeling, som er den daglige leders private afdeling; bestående af 2 værelser samt badeværelse

– I kælderen er der et lille værksted, et større opmarganiseringsrum, og så et vaskerum med to vaskemaskiner, to tørretumblere samt tørrestativer.

– Vi har desuden en stor dejlig terrasse og have.

Beliggenhed:

Havrebakken ligger midt i Kolind, på en stille villavej. .

Vi ligger ganske få minutters gang fra indkøbsmuligheder, tandlæge, lægehus, apotek etc.

Fra Kolind er der god mulighed for transport med bus eller tog, med mange afgange til Randers, Grenå og Århus.

Kontakt det sociale tilbud