fbpx

Jupiter ApS er en del af Startskuddet, som danner ramme om flere bosteder, interne skoler (med mulighed for afgangseksamen og STU), værksteder (grafisk, bageri, træ, auto m.m.), akupunktur- og massagebehandling, kulturhus med cateringvirksomhed, ungdomsklub samt en familieterapi-afdeling.
Dermed er afdelingen meget mere end et sted at bo, og som beboer i afdelingen behøver man ikke kede sig. I klubben arrangerer vi filmaftener, fællespisning og forskellige kurser. I Kulturhuset kan beboerne selv være med som “personale”, når vi afholder koncerter og andre arrangementer for borgerne i lokalområdet. Og de kan deltage i arbejdet med at levere mad ud af huset.

Startskuddet er i en kontinuerlig faglig udvikling.

Vi udfører et professionelt behandlingsarbejde, hvor den unges recovery proces tager afsæt i den systemisk, narrative tænkning med udgangspunkt i den neuroaffektive udviklingspsykolog.

Vi arbejder her ud fra tankegangen, at alle unge ønsker at indgå i meningsfulde relationer med andre, og at beboerens  recovery-proces kræver, at han/hun bliver tilbudt og accepterer ejerskab af sin egen proces.

Recovery, som vi bruger det på Startskuddet, handler primært om, at der ikke findes håbløse tilfælde, alle har mulighed for udvikling, uanset hvilke traumatiske oplevelser der har fyldt et menneskes liv. Processen er kun mulig, når beboeren selv tager aktiv del i sin egen helingsproces.

Systemisk/narrativ tænkning og metode handler primært om kommunikation mellem mennesker, om hvad der skal til for at skabe forandring og handler overordnet om at forstå og se mønstre og sammenhænge.  Hvordan hænger muligheden/ evnen til den indre forandring sammen med det,  der foregår i omverdenen/ den ydre verden.

Startskuddet har fast samarbejde med psykolog, som superviserer og deltager i alle behandlingsmøder, og i løbet af få uger skal vi i gang med endnu et år med uddannelse og implementering.

Hos os skal beboeren ikke passe til et bestemt system, men sammensætningen af tilbuddet tilrettelægges individuelt til den enkelte beboere. Vi er gode til det lange seje træk og vi smider ingen ud.

Kontakt det sociale tilbud

Socialt tilbud med ledige pladser

Ja

Tilbud

Botilbud §107, Længerevarende botilbud §108

Leder

Marion Gerti Lomholt

Diagnose

Autisme, Personlighedsforstyrrelse, Tilknytningsforstyrrelse

Alder

18-23 år, 24-30 år, +30 år