Find Sociale tilbud her.

FindSocialeTilbud.dk er Danmarks største oversigt over opholdssteder, dagskoler, botilbud og andre sociale tilbud.

Tilmeld dit sted i dag.

Telefon: (+45) 88 37 47 88
E-mail: [email protected]

Hvad kan jeg gøre, hvis min mor eller far er en alkohol eller stofmisbruger?

Et af de mest almindelige problemer, vi hører om, er at en forælder er blevet en misbruger, og børnene ved ikke, hvad de skal gøre ved det. Nogle gange er de bange for at blive taget væk fra forældrene, hvis myndighederne finder ud af det. Nogle gange vil børnene bare have deres forældre til at blive bedre. Og nogle gange lider de af virkningerne af forældrenes humørsvingninger og vold. Situationen kan være tragisk, men her har du få muligheder.

 

 

Hvis din forælder slår dig under påvirkning af alkohol eller andre stoffer, skal du søge hjælp. Det er sandsynligt, at folk allerede har bemærket, at du lider af mange skader, eller at du går glip af skolen meget.

Du skal behandle dette som enhver anden sygdom. Hvis din forælder var syg med influenza til det punkt, hvor han eller hun ikke kunne fungere, ville du tage din forælder til lægen. Det samme gælder afhængighed, selv om det ikke er helt så nemt at rette.

Det første du skal gøre er at sætte dig ned og tale med din forælder, når han eller hun er ædru. Vær forsigtig, men vedholdende. Hvis din forælder nægter at tale første gang, skal du prøve igen og igen. Til sidst skal du komme igennem.

Årsagerne til alkoholisme og stofmisbrug varierer, men ingen sætter sig ned og tænker: “I dag skal jeg blive en misbruger.” I stedet har det en tendens til at være en glat hældning. Vær forberedt på en ret lang historie, når din forælder er i stand til at åbne.

Det er vigtigt at bare stille spørgsmål, og ikke handle. Ideen er at hjælpe din forælder til at nå frem til den konklusion, at han eller hun er et rod og har brug for hjælp. Stil spørgsmål som:

  • Hvornår begyndte du først at bruge stoffer?
  • Hvor meget regner du med at komme igennem om dagen?
  • Hvor får du det fra?
  • Hvordan har du det, når du tager stoffer/ drikker?
  • Og hvordan har du det uden det?
  • Vil du aldrig tage det igen?

Spørgsmål som disse opfordrer forældre til at åbne op om deres misbrug. Det er selvfølgelig ikke en omfattende liste, men det er en start. Dit mål er at skabe en åbning for din forælder til at snakke og muligvis søge hjælp eller behandling for alkoholmisbrug og narkotikamisbrug.

Du bør også tale med din anden forælder, hvis det er muligt. Bede om ideer og hvorfor denne forælder sætter op med det. Du kan også spørge, om din afhængige forælder har søgt hjælp eller behandling af det. Ofte kan en uaddenteret forælder måske ikke indse, at du har indset, at noget ikke er rigtigt. Igen er det vigtigt at tale om de problemer, du står overfor som familie.

Hvis du ikke kan komme igennem eller din forælder er voldelig, skal du søge ekstra hjælp. Du skal ikke være i et hjem, hvor der sker vold, uanset om det er for dine andre forældre, for dig eller for dine søskende.

Folk bemærker mere end du tror. Hvis du har så alvorlige problemer, at du ikke kan fungere som en familie, er det normalt ret åbenlyst for dem uden for familien. Det første skridt skal være at betro til en person, du stoler på, helst en person, der er i autoritet. Forklar, hvad der sker, og spørg personens råd om, hvordan man fortsætter.

Generelt vil den person være chokeret, men skal give gode råd eller henvise til en person, der kan hjælpe. I ekstreme tilfælde kan en person ringe til Child Protective Services. Hvis det sker, er det generelt fordi volden er uacceptabel, og den person frygter for din sikkerhed. Det er en risiko, du tager, men de fleste bruger ikke denne mulighed let. I slutningen af ​​dagen er det generelt forbeholdt børn, der lider af skader, der kræves eller bør kræve indlæggelse.

Du kan også ringe til en dedikeret hotline, og opkaldet er normalt gratis. Vi kan give betroet rådgivning over telefonen, der er målrettet mod din særlige situation. Vi kan også tale med dig om dine muligheder og din forældres muligheder, uanset om det er for rehab eller andre foranstaltninger.

Bliv fundet i søgemaskinen.

Vil du være en del af FindSocialeTilbud.dk, og søgemaskinerne for henholdsvis opholdssteder, dagskoler og botilbud, så tilmeld dit sted i dag.

X
Ny henvendelse
X
Ny henvendelse
X
Ny henvendelse
X
Ny henvendelse