Der arbejdes meget målrettet med at skabe så konfliktløst et miljø som muligt. Såvel forskning som egne erfaringer, peger i retning af, at unge i langt højere grad er i stand til at modtage læring og udvikle kompetencer når der ikke er konflikter i de unges hverdag. Det stiller selvfølgelig store krav til medarbejdernes viden og indsigt i problematikker vedr. ADHD og Autismespektret, samt deres evne til at skelne mellem de unges behov og egne normer. Derfor benytter Forcen kun personale med relevant faglig uddannelse samt erfaring fra området.
Det er yderst vigtigt at de unge kan se formålet med at bo på Forcen. Derfor vægter vi højt, at de unge oplever Forcen som et tilbud, hvor de får en oplevelse af personlig udvikling. Det skal være et rart og trygt sted at bo, hvor den unge har det godt.
Pædagogikken på Forcen er tilrettelagt med det lange perspektiv for øje. Derfor er det primære ikke hvad den unge kan på Forcen, men hvilke færdigheder den unge selv kan magte efter Forcen.
Mennesker er forskellige; derfor er pædagogikken tilrettelagt efter den enkelte ung. Det betyder individuelle planer, strukturer og kontrakter. Trods fællestræk ved opmærksomhedsforstyrrelse, er det kun en del af de unge. De er ligeså forskellige som alle andre. Hvilket gør det meningsløst at tro man kan lave en fælles struktur der hjælper alle.
Socialt tilbud med ledige pladser
Ja
Tilbud
Botilbud §107
Leder
Henrik Bjarnskov
Diagnose
Autisme, Tilknytningsforstyrrelse
Alder
13-17 år, 16-23 år, 18-23 år
Kommune
Randers