fbpx

Om Stop Ung.

Stop Ung er et specialiseret behandlingstilbud til unge med psykosociale problemstillinger relateret til misbrug. Vi startede i 1994, og har siden sendt mange unge ud til et nyt stoffrit liv med uddannelse og arbejde. Et liv med livskvalitet og sunde sociale relationer.

Vores resultater er flotte: 8 ud af 10 af de beboere, der har gennemført vores behandling, er stoffrie i dag.

Vores særlige kompetenceområder er

  • Unge misbrugere
  • Misbrugere med dobbeltdiagnoser

Stop Ung har tilknyttet en sygeplejerske og en speciallæge i børne og ungdomspsykiatri og er godkendt til afgiftning. Vi samarbejder med Kriminalforsorgen og er godkendt til at optage under § 78. Vi har ligeledes mulighed for, at modtage unge under Ungdomssanktion i fase 2-3.

Beboerne optages under servicelovens § 101 og 107 samt § 66 stk. 5.
Samt sundhedslovens § 142

Stop Ung har 15 døgnpladser
I 2009 flyttede vi fra Nordsjælland til det nordjyske, hvor vi har etableret os i en stor og nyrenoveret ejendom på 1200 m². Stop Ung har plads til 15 unge i alderen 15-25 år.
Den begrænsede størrelse betyder, at ingen kan gemme sig i mængden, og at behandlerne kan opnå en meget tæt kontakt til de enkelte unge.

Vores faglige målsætning
Fælles for alle her er forudgående misbrug i kortere eller længere tid – med et behov for støtte til at komme videre.
Dette kræver at den enkelte indstiller sig på udvikling og på at finde motivation – også når det er svært.

Vores mål er, at den unge lærer at stå ved sig selv og den “jeg er”. Tage ansvar for sit eget liv – herunder at træffe sunde og nuancerede valg i sit liv.
Vi fokuserer på en struktureret hverdag med en sund døgnrytme med søvn, kost og motion. Vi fokuserer på uddannelse og netværk, som vi tror på er de væsentlige kriterier for en succesfuld gennemførsel af behandlingen og resocialisering ind i en sundt og aktivt liv.

Kontakt det sociale tilbud