fbpx

Om weekend-aflastningen

OPLEVELSER OG FYSISK AKTIVITET – NÆRHED OG KAMMERATSKAB

Oplevelser.
Vi er på udflugt hver lørdag. Det kan være alt fra Faxe kalkbrud, Stevnsfortet, Rundetårn til skøjtehal, sportshal til et arrangement f.eks. åbningen af et nyt kulturcentrum i Roskilde eller fortællefestival i Forsøgscentret i Lejre.
Det er også vigtigt, at børnene lærer at deltage i de ting, der rør sig i Danmark.
Flytter Danmarks Akvarium til nye lokaler – Er der landskamp i Parken – Har DBU et stort arrangement på Rådhuspladsen – etc. så er det eksempler til ting, vi skal hen og være en del af.
Fælles oplevelser giver sammenhold og giver os en fælles historie.

Fysisk aktivitet.
Børn i dag bruger mere tid foran tv, computer og diverse spillemaskiner. Vi laver så vidt muligt hver dag noget aktivt. Og nogle af børnene har en masse energi, og de har brug, at der skal ske noget – hele tiden, så..
Fredag i den lyse del af året spiller vi bold i Boserup eller cykler til Roskilde Havn eller tager til Herslev Strand og spiller fodbold og beachvolley.
Lørdagen er der fodbold inden afgang til lørdagens udflugtsmål. Blandt udflugtsmålene er der mange med fysisk aktivitet – badminton, fodbold, bowling i Grøndalscentret, skitur, kanotur, cykeltur, vandretur på Kullen m.m.
Søndag kører vi som regel i svømmehallen.
Og vi har masser af muligheder lige uden for døren med park, plantage, fodboldbane og skov med shelter, bålplads og strand.

De voksne
Vi arbejder sammen som et team, og børnene møder de samme voksne i weekenderne.
Det er vigtigt, at de voksne er til stede og nærværende i de aktiviteter, der er på programmet. De voksne har ansvar for en gruppe af børnene, men er selvfølgelig sammen med de øvrige. Vi er en stabil gruppe, så børnene ved, hvem de skal være sammen med, når de kommer på weekend.

Det er vigtigt, at de voksne er sammen med børnene om aktiviteterne.
Vi er med til sporten som en del af holdet. Vi er med i vandet i svømmehallen. Vi hygger også sammen med børnene ved at se en film om aftenen eller være i spillerummet i mellem programpunkterne. I spillerummet er der som regel en FIFA-turnering i gang, hvor de voksne er medspillere.

Kammeratskab.
Det er vigtigste for os, at børnene udvikler et godt kammeratskab, og at de kan lide at være sammen. Børnene har forskellig alder og køn ligesom i en familie. Det har vi haft stor glæde af.

Se mere om weekend-aflastnings tilbuddet i menuerne til højre.

 

Kontakt det sociale tilbud